お刺身についている菊の真実!

こんにちは。

今週の京都は木曜日まで雨みたいです。
寒の戻りと言いますか三寒四温が続きます。。。

「水曜日のダウンタウン」を毎週録画しているのですが、添え物が食べられている確率を調べるっていうのを取材してました。

添え物といえば

パセリ(様々なお料理に添えられていますね)・・・精油成分のアピオールが食中毒を予防、彩り、口臭予防、豊富な栄養

クレソン(お肉料理によく添えられていますよね)・・・抗がん作用、ミネラルが豊富、デトックス効果、胃もたれ防止

食用菊(お刺身についている菊です)・・・延命薬とも言われるほどで漢方薬にも使われている、アンチエイジング効果、殺菌作用があり食中毒を予防

と良く目にする添え物の効果なのですが、この「食用菊」の食べ方。
みなさんご存知でしょうか?

私は知りませんでした!

 

だそうです!見た目の美しさやシャキシャキとした食感も楽しめるそうで食用菊農家の方々はこのように召し上がられ、周りに食べ方をレクチャーする活動を行われているそうです。

だがしかし、、、一般の調査結果によると食べる人は101人中1人!!!
なんと0・9%。

今度から私もオシャレに花びらをお醤油に浮かべてみようと思います😃

Hello

Kyoto this week seems to rain until Thursday.
Do you say return of the cold or three cold temperatures continue. . .

I wrote “Wednesday’s downtown” weekly, but I was interviewing to investigate the probability that a supplement is being eaten.

Speaking of things

Parsley (It is attached to various dishes) · · · Apicol of essential oil ingredients prevents food coloring, coloring, halitosis prevention, abundant nutrition

Watercress (It is often attached to meat dish) · · · anti-cancer action, rich in minerals, detoxification effect, prevention of stomach peeling

Edible chrysanthemum (It is a chrysanthemum attached to sashimi) · · · It is said to be a life-extension medicine and it is also used for herbal medicine, it has anti-aging effect, bactericidal action and prevents food poisoning

And it is the effect of the thing which you often see, but how to eat this “edible chrysanthemum”.
Do you know everything?

I did not know!

It is said to be! People of edible chrysanthemum farmers seem to be able to enjoy the beauty of appearance and shakiyaki, and they are said to be eating like this, and they are doing activities to lecture about eating around.

But, however, according to the results of the general survey, one out of 101 people eat! ! !
How much is 0 · 9%.

I will try to float the petals on the soy sauce next time😃